Избрани Новини

Обезопасяват пътя към хижа Вихрен

Кметът на Банско представи планираните инвестиционни дейности на общината

На работната среща присъстваха директорите на Горско стопанство – Места, Горско стопанство – Добринище, „В и К” ЕООД, ДНП „Пирин” и представители на Райнонно управление Банско и Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението. Бяха обсъдени текущи въпроси, сред които по-ранното стартиране на кампанията за добив на дърва за огрев от населението в края на летния сезон. По инициатива на Икономов, през следващите седмици ще започне набирането на заявления за добив в общинската администрация.

Градоначалникът запозна присъстващите с изпълнението на общинските проекти към настоящия момент, както и планираните инвестиционни дейности до края на годината – проекта за подмяна на водопроводната и канализационна мрежа в града, изграждането на първи и втори етап от ул. „Гоце Делчев”, ремонт и рехабилитация на втория участък от ул. „Отец Паисий”, ул. „Пирин”(между пл. „Никола Вапцаров” и пл. „Възраждане”), процедура по премахване на висящите телекомуникационни кабели в града и други.

„За изпълнението на проекта за воден цикъл в Банско е необходимо да бъде извършена огромен обем от работа през предстоящите топли месеци. Това се случва поради забавянето на сроковете от фирмата – изпълнител и създава допълнително напрежение сред населението на Банско. Реакцията на хората е разбираема с оглед на факта, че голяма част от градската пътна мрежа е разкопана. Все пак трябва да бъде ясно на всички, че проекта трябва да се изпълни съгласно указаните срокове и няма как да се избегнат неудобствата, свързани със затрудненото придвижване и временно спиране на водата. Разчитам на органите на реда да съдействат при регулиране на движението” заяви Икономов по време на оперативката.

Стана ясно, че през предстоящите месеци ще бъдат подменени липсващи и повредени капаци на шахти в Банско, а на районната служба за пожарна безопасност ще бъде предоставен нов високо проходим автомобил за противодействие на пожарите в планинските райони. Бяха разгледани варианти за регулиране на общински път гр. Банско – х. Вихрен по време на активния летен сезон за предотвратяване на задръстванията в планината и намаляване на предпоставките за произшествия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов