Избрани Новини

До дни завършват 13 детски площадки в Благоевград

Те са разположени във всички градски квартали

Седем нови, четири напълно обновени детски площадки и две нови спортни ще бъдат завършени до дни, както обеща кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Детските площадки са предвидени за деца от 0 до 3 и от 3 до 12 години. Те са разположени на възлови места и ще обслужват децата на Благоевград във всички квартали на града. Две от тях ще се помещават в двора на бившето Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий”, където ще бъде изградена и чисто нова детска градина. Уредите са обезопасени и пригодени, за да развиват уменията на децата. В квартал „Еленово” също ще има две детски площадки пред блок 102 и блок 58. Село Покровник също ще обогати съоръженията за деца с нова детска площадка. Малчуганите от кв. „Освобождение” и „Парангалица” също ще могат да играят на безопасно място с необходимите за тях уреди и условия. Всяка от детските площадки е оборудвана с разнообразни съоръжения. Освен с уреди за игра, съобразени с възрастта на децата, площадките са окомплектовани и с пейки и кошчета за удобство на придружителите. В услуга на гражданите са поставени табели с указания за ползване и номер за спешни случаи. За безопасността на най-малките също е помислено. Поставени са ударопоглъщащи настилки, които да предотвратяват травми на децата при падане.

Част от инвестиционната програма на община Благоевград бе и ремонтът на четири площадки, който вече е към своя край. На подобрени условия ще се радват и малките жители на кварталите „Запад”, „Струмско”, „Ален мак”, бл. 4 и улица „Марица”.

Оградени и осветени ще бъдат и двете нови спортни площадки в ж.к.”Запад” и на улица „Струма” в кв. „Струмско”. Възможност за различни видове спорт ще предостави комбинираната площадка в района на зала „Скаптопара”.

В момента тече открита процедура по избор на изпълнител за изграждане на три детски площадки, комбинирана спортна площадка, поставяне на фитнес уреди, озеленяване и обособяване на кътове за отдих в новия парк „Еленово”.

По време на мандата на кмета Камбитов бяха изградени над 20 нови детски и спортни площадки във всички квартали на града, с което се предоставиха условия на родителите за безопасна игра и отглеждане на бъдещото поколение на Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов