Избрани Новини

Внимание! Нова измама, този път с електромери

Крими

18-06-2015, 15:09

Снимка:

pixabay.com

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Мъж се представил за служител на ЕВН, опитал се да завлече пазарджиклия

Неизвестен се опитал да измами жител на Пазарджик по телефона, като се представил за служител на ЕВН България, съобщиха от дружеството. Мъжът получил телефонно обаждане от неизвестно лице, което поискало от клиента номер на електромер с цел отстраняване на възникнала повреда.

При последващо обаждане мнимият служител информира, че при извършване на техническите дейности близък роднина на клиента е попаднал под напрежение и съответно той трябва да заплати сума за спешното му лечение.

От дружеството и извършена проверка е установено, че телефонното обаждане не е от техен служител, както и че не е имало повреда на елекромера. За случая е подаден сигнал в полицията.

От ЕВН уточняват, че при телефонен разговор с клиенти сътрудниците на дружеството не използват скрити телефонни номера и винаги се представят с име и фамилия.

Всеки клиент може да провери съответния сътрудник по име, фамилия и телефонен номер в денонощния телефонен център на дружеството на тел. 0700 1 7777.

От дружеството припомнят още, че събирането на дължимите суми никога не се извършва в брой и на място от техници или отчетници на дружеството.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов