Колоездачи обиколиха Беласица планина

Почти 200 килиметра навъртяха колоездачите

Обиколката на Беласица е традиционно мероприятие, което се провежда по идея на Bela Extream – Петрич. Събират се повече от 300 колоездачи от цялата страна, включват се и участници от Македония и Гърция. За два дни се изминават почти 200 км на териториите на три държави – България, Македония и Гърция. Маршрутът е много живописен. Въпреки многото километри на ден, изминаването им е постижимо за всички, които обичат да карат колело през свободното си време.

През първия ден се минава по поречието на река Струмешница и през китни македонски селца. Обядва се в град Струмица и се пристига късния следобед в Стар Дойран, разположен на Дойранското езеро, където се нощува в хотел.

На следващия ден се тръгва сутринта за България, но през Гърция. На около 2 км от Стар Дойран е граничният пункт с Гърция. Следва равнинен маршрут, който минава покрай езерото Керкини и през красиви гръцки селца. Обядва се близо до границата с България. Пристига се в Петрич следобед, откъдето се хваща влак за София.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен