С митинг-шествие жители на Струмяни си искат имотите

"Върнете ни наследствените имоти в границите им каквито са били до 1958 година"

За това призовават сдружение "Малешевско-Огражденски имоти 1958 година", пише simitli.info. С митинг – шествие на 19 юни 2015г /петък/ от 18:00 ч на площада пред комплекс "Карелия" в с. Струмяни, който се намира в непосредствена близост до главен път Е-79 на тема "Върнете ни наследствените имоти в границите им каквито са били до 1958 година" те приканват всички ощетени от поземлената реформа да присъстват. По този начин организаторите казват: "Искаме си имотите!"

Нееднократно жители на населени места от община Струмяни са настоявали да им бъдат възстановени имотите в границите им от 1958 година. По думите им, сега са им върнати само част от земите. За целта те са сформирали и сдружение. Хората от Сдружение “Малешевско-Огражденски имоти – 1958″ настояха за промени в законодателството, за да могат да си върнат всички имоти. По думите им,след промените у нас са им възстановени само обработваемите ниви, които бащите и дядовците им са вписали в декларациите си при влизане в ТКЗС-тата.

Оказва се обаче, че към обработваемата земя има прилежащи към нея територии, има пасища, мери, сипеи, дерета.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен