Избрани Новини

Учител дава "Ороци" по български

Животът

14-06-2015, 09:40

Автор:

БлагоеградУтре

Всичко от Автора

Минути след пускането на обявата в мрежата коментарите под нея заваляха един след друг

Неграмотно написана обява от преподавател за частни уроци по български език и литература смая благоевградчани. Учител по български език буквално вцепени от изумление хилядите потребители на социалната мрежа фейсбук със смешно написаното обявление: "Давам Ороци по български", съобщава "Вяра".

Минути след пускането на обявата в мрежата коментарите под нея заваляха един след друг – кой от кой по-ироничен, закачлив и гневен. "Представете си колко образован ще бъде пък Очителят, пуснал обявата за частни уроци. И на какво точно ще научи децата", написа възмутено Глория Василева от Благоевград, майка на две деца в първи и четвърти клас.

"Ето на такива учители поверяваме децата си, затова и образованието ни е на никакво ниво", написа веднага след нейния коментар Тодор Нейков, също от Благоевград."Важното е парите да ни вземат и далавера да става", това пък бе коментар на трети господин. "Нека, нека, децата трябва да се Убразоват!!!", гласеше четвърти коментар. "Майчице милааа… аууу е много страшно става!!!!", написа в коментарите млада дама от Сандански.

Бивша учителка по български език, представила се като анонимна, пък бе повече от категорична: "Това е пълен абсурд, срамно и недостойно за учителската професия. Който и да е пуснал подобна обява, се е изгаврил жестоко с колегите в цялата страна. Сигурна съм, че това е поредната целенасочена провокация на някой, който иска да злепостави учителското съсловие като цяло."

Бе направен опит за връзка с телефонния номер на обявата, но номерът бе оставен на гласова поща.

По повод безумната обява шефът на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) в Благоевград Ивайло Златанов пък бе повече от лаконичен: "Това е някаква шега сигурно, не е възможно колега да направи подобно нещо, не мога да повярвам".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов