Избрани Новини

Автопоход по села срещу кмета на Петрич

Автомобилите преминаха през града, след което обиколиха всички села в Подгорието

Стотици се включиха в поредния автопоход срещу кмета на община Петрич Вельо Илиев в петък следобед, който този път напусна пределите на града, пише "Стандарт". Колите бяха облепени с плакати с надписи „Вельо, иди си", „Искаме работа, а не емигранти". Автомобилите преминаха най-напред пред сградата на общината, след което обиколиха всички села в Подгорието - Беласица, Самуилово, Ключ, Коларово, Яворница, Камена, Габрене и Скрът. Протестиращите настояха  главният прокурор Сотир Цацаров да дойде в Петрич и да се запознае на място с проблемите и нарушенията и да ги разследва. Прокуратурата в Благоевград се самосезира миналия месец след репортерско проучване за корупционни практики при обществените поръчки и извърши проверка на управлението в общината. Очакват се резултатите от прокурорското разследване.

Протестът бе организиран от Сдружението за гражданско управление и контрол на община Петрич. Проявата бе подкрепена и от Сдружението на строителните предприемачи. "Няма да спрем с протестите, докато кметът Вельо Илиев не подаде оставка. Направихме шествие с коли из селата в Подгорието, за да може и хората там да разберат кой и как ги управлява", заяви Александър Василев, председател на Сдружението на строителите в южния град.

Миналия петък, 5 юни, над 80 коли участваха в мирен автопоход из улиците на южния град. С надути клаксони и призиви за оставка протестиращите преминаха пред сградата на кметството и се насочиха към дома на заместник - кмета Христо Георгиев, но полицейските патрули ги спряха. Затова недоволните от кметското управление поставиха на улицата бутафорна табела, която кръстиха "Корупция", а след това "свещеник" освети придобивката. По този начин те изразиха възмущението си, че мястото, където живее Георгиев, е благоустроено за сметка на останалите квартали.

От общината опровергаха това и уточниха, че улицата е благоустроена със средства на живеещите там, а не с пари на общината.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)