Избрани Новини

Ще правят новия парк в Гоце Делчев наново

Туризъм

09-06-2015, 09:30

Снимка:

bnr.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Паркът “Панорама” - готов през май

Задържаха младеж за вандалски прояви

Площадки тръгнаха надолу, подпорни стени се отлепиха

Огромно свлачище в района на новоизграденият парк в местността „Сушица” край Гоце Делчев е разрушило голяма част от детските площадки и местата за отдих. Съоръженията се рушат и от вандали, а от Общината казват, че се затрудняват със залавянето им заради отдалечеността на парка от града. Затова в скоро време тук ще бъде изградено видеонаблюдение.

В резултат на разместилите се земни маси подпорната стена на детският кът е поддала и е пропаднала. Стълбите, които водят до мястото за игра на децата, също са се разцепили. Част от настилката на детската площадка също е разрушена, а пътеката и тротоарът до нея са с огромни пукнатини.

Владимир Москов, кмет: "В момента, в който излезе обследване ще се направи проект и тогава ще се реши окончателно проблема."

Паркът се руши и от вандали, които са изкъртили една от вратите на голямата детска площадка. Изпочупени са всички лампи, които са поставени покрай алеята на парка, както и една маса с пейка. Местата за отдих са замърсени с изхвърлени от недобросъвестни граждани боклуци, съобщава още БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)