Избрани Новини

"Пиринска китка" получи грамота от кмета Камбитов

Ансамбълът изнесе концерт по случай 50-годишния си юбилей

С уникален концерт-спектакъл ДЮФА „Пиринска китка” отбеляза своя половин вековен юбилей. Кметът на община Благоевград приятно изненада ръководители и възпитаниците на ансамбъла с юбилейна грамота по повод 50 – годишния юбилей. Грамотата и поздравителния адрес от кмета връчи председателя на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков. Той от свое име и от името на местните парламентаристи връчи почетен плакет на ансамбъла.

Под вещото ръководството на Лилян Данчев – хореограф и главен художествен ръководител, Георги Чопов – хореограф, Анка Цокова – пом. ръководител, Георги Беловски – корепетитор на сцената в зала „Яворов” възпитаниците на ДЮФА „Пиринска китка” показаха магията на фолклора. Участниците в юбилейния концерт на детската и младежка формация вложиха огромно старание, за да покажат, че успешно се учат от по-големите.

Сред зрителите в зала „Яворов“ присъстваха бивши и настоящи възпитаници на ансамбъла, културни дейци, ревностни любители на фолклора от града и страната.

Директорът на Обединен детски комплекс Мая Дамянкина благодари на родителите на децата от ансамбъла за подкрепата и ръководителите за всеотдайната работа. Тя пожела на ансамбъла да продължават да се представят все така добре на сцени в страната и чужбина. Дамянкина сподели, че поздравителните адреси, които е получил ДЮФА „Пиринска китка“ са стотици.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов