Избрани Новини

Ученици демонстрираха велосипедни умения в Благоевград

Във велосипедния празник се включиха и деца от Силистра, Берковица, Гоце Делчев и Първомай

Завидни майсторски умения демонстрираха участниците в ІІ кръг от Републиканския шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене в Благоевград. Той стартира с  музикален поздрав от Детска вокална формация „Мая“ към Обединен детски комплекс –Благоевград.

Ръководителите на отборите състезатели се смесиха със зрителите. Причината е, че по регламент те нямат право да дават наставления на състезателите си. Тази важна задача се падна на капитаните на отборите. Усилените тренировки на колоездачите си проличаха в днешното състезание. Блъснати уреди естествено имаше, но и сложността на задачите беше висока, като за истински професионалисти. Съдиите, които следяха за нарушения бяха трима. Те също се включиха в оценяването на отборите.

След състезанието шампионата продължи в сградата на Младежки дом – Благоевград, където се проведе теоретичната част.

Участие в ІІ кръг от Републиканския шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене взеха клубове от град Силистра, Берковица, Гоце Делчев,  Първомай и Благоевград. Организатори на събитието са  Община Благоевград, СБА – Благоевград, КАТ – Пътна полиция, Регионален инспекторат по образование на МОН Благоевград и Български червен кръст.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)