Избрани Новини

Полиция и пожарна пазят реколтата по селата в Благоевградско

Битката за опазване на продукцията отдавна е спечелена от крадците, казват хората

Полиция, пожарна, а при необходимост и жандармерия, се включват активно в опазването на земеделската продукция. От МВР засилват полицейското присъствие в районите с обособени пунктове за изкупуване на селскостопанската реколта. Предстоят срещи с местната власт и с частните охранителни фирми за уточняване на конкретни стъпки в охраната на масивите и складовите бази за съхранение на прибраната продукция. Как приемат предвижданите мерки земеделците и опасяват ли се от посегателства?

В благоевградското село Зелен дол земеделците от години не се плашат от кражби – стига реколтата да е добра.

Местните разказват, че битката с посегателствата по нивите, отдавна е спечелена от крадците на земеделска реколта. Нощните патрули, огражденията на градините и кучетата пазачи не дават резултат. Не вярват и засиленото полицейско присъствие да помогне.

И пожарната оказва съдействие в опазването на реколтата. В момента се провеждат срещи с кметове на населени места. Формират се доброволни екипи за гасене на пожари, проверява се земеделската техника.

Предстоят системни проверки на пътни превозни средства, транспортиращи селскостопанска продукция и хора наети за събиране на реколтата, информира БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов