Избрани Новини

Ден на репродуктивното здраве се провежда в Банско

Традиционната инициатива е на сдружение "Зачатие"

На 6 юни 2015 г. в Банско ще се проведе за десети пореден път традиционната инициатива на сдружение „Зачатие“, наречена Ден на Репродуктивното Здраве. Това е уникално по рода си събитие, което всяка година се провежда в различен регион на България и събира двойките с проблеми и най-добрите специалисти по стерилитет. Тази година темата е „Неизясненият стерилитет – дългият път към мечтата“. Тържественото откриване на Деня ще се извърши от министъра на здравеопазването д-р Петър Москов в 13:00 часа.

Основната тема "Неизясненият стерилитет - дългият път към мечтата" е посветена на онези двойки, при които не е намерена причина за репродуктивните неуспехи - въпреки всички изследвания и лечения. Има ли изход от заплетения лабиринт, в който се лутат над 10% от всички хора със стерилитет – по този въпрос ще дискутират водещите специалисти по репродуктивна медицина заедно с пациентите в един открит и обширен разговор.

Участието в събитието и всички отделни прояви от програмата е напълно безплатно за посетителите. Осем от посетителите на Деня на репродуктивното здраве на 6 юни 2015 г. в Банско ще получат ваучери за диагностика и лечение на стерилитет. Средствата за тези ваучери са осигурени чрез дарения от граждани и фирми през годината. Получателите на ваучерите се определят чрез публичен жребий, който ще се тегли по време на официалното закриване.

Програма:

Зала „Вихрен“

13:00 ч. – 13:45 ч. - Официално откриване на Деня на Репродуктивното Здраве и пресконференция и дискусия на тема „Неизясненият стерилитет - дългият път към мечтата”

14:15 ч. – 15:15 ч. - Групова беседа със специалисти на тема „Неизясненият стерилитет - проблеми и решения”

15:30 ч. – 16:30 ч. - Групова беседа със специалисти на тема „Повтарящите се неуспехи в IVF - има ли изход?”

16:30 ч – 16:45 ч. - Жребий за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, посетили Деня на репродуктивното здраве

Зали „Василак“ и „Тодорка“

13:00 ч – 17:00 ч. - Безплатни индивидуални консултации със специалисти

17:30 ч. – 18:30 ч. - Годишно общо събрание на Сдружение „Зачатие”



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)