Избрани Новини

Търсят терен за заселване на ромите от Гърмен

Румяна Бъчварова призова за видеонаблюдение на села със смесено етническо население

Търси се място, което да се предложи за настаняване на засегнатите жители от Гърмен, съобщава srtuma.com. Вчера в кулоарите на парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова съобщи за мерките след мелето там и разрушаването на незаконните ромски постройки. Тя вече е координирала процеса с кмета и областния управител.

„По този случай каквото може МВР да направи го прави на 100%.”, заяви по-късно във вътрешната комисия на НС Бъчварова. Тя уточни, че се правят проверки за адресни регистрации, за наличие на оръжия, за плащани осигуровки и битови сметки.

„Оказа се, че няма нито 1 неизряден платец в ромската махала за сметките за ток. Дори и всички автомобили са били с платени застраховки и прегледи”, разясни МВР шефът. Ромите дори искали да си узаконят къщите, което според вицепремиера щяло да бъде в интерес и на държавата.

Бъчварова посочи, че инцидентът в Гърмен е с битов характер, а след това са се натрупали политически наслагвания. Тя заяви, че етническите групи живеели добре и проблемът дошъл от новонастанилите се. Вицепремиерът призова кметовете на други населени места с пъстра етническа картина и на малки селища да въведат видеонаблюдение като превантивна мярка. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов