Избрани Новини

Георги Икономов: Работим Банско да стане и петзвездна лятна дестинация

Градоначалникът се срещна със спортни журналисти от 11 страни

Кметът на Банско Георги Икономов се срещна с представители на 11 страни, дошли в града за Втория конгрес на Асоциацията на спортните журналисти от Източна Европа. Сред тях бе и президентът на Eвропейската асоциация на спортните журналисти (AIPSEurope) и вицепрезидент на международната (AIPS) Янис Дарас.

„Вероятно познавате Банско като един от най-известните ски курорти на Балканите и в Източна Европа, но нашата цел е да го превърнем и в петзвезден летен курорт”, обяви плановете си Икономов пред журналистите от Босна и Херцеговина, България, Гърция, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия, Турция, Унгария, Хърватия и Черна Гора.

„Банско е малък град, но е един от най-известните зимни курорти в региона. Разви се сериозно в последните 10-12 години. Преди това беше малко градче, но се превърна в европейски ски център. Отчитаме страхотен туристически бум, но на фона му инфраструктурата ни малко поизостана. И сега работим много в тази посока. Полагаме усилия да превърнем Банско и в желана лятна дестинация, залагайки на възможностите за летен туризъм, фестивали, концерти и други културни прояви”, допълни Георги Икономов.

Вторият конгрес на Асоциацията на спортните журналисти от Източна Европа се провежда в Банско от 1 до 5 юни. Основната дискусионна тема е „Участието на медиите в превенцията срещу допингирането на млади спортисти до 18 години и санкциите за родителите им, техните треньори и спортни ръководители”.

Успоредно се провежда и четвъртият международен турнир по минифутбол за журналисти за купата „Николай Колев-Мичмана”.

„Пожелавам успех на вашия важен форум, който е съчетан със спортна проява. Надявам се да останете с прекрасни впечатления от нашия град и да се превърнете в посланици на Банско”, каза още кметът Георги Икономов.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)