Избрани Новини

30 младежи преминаха обучение "Пътят на лидерството“ в Кюстендил

Продължава проект "Етнически младежки конфликти”

Сдружение „Дебют” продължава работата си по проект "Етнически младежки конфликти”, който се осъществява в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014, съобщи infomreja.bg.

През изминалите празнични дни се проведе третият обучителен тренинг, чиято тема бе „Пътят на лидерството” и в която участие взеха 30 младежи, които вече няколко месеца работят по проекта.

Освен в обучителните тренинги по различни теми, младежите участват в занятия по актьорско майсторство и в провеждането на образователни дискусии. Всички тези занимания им дават възможност да обсъждат наболели проблеми от живота на младите хора, както и да търсят решения на реални житейски ситуации. Младежите придобиват базови театрални умения, запознават се с "конфликта" в театралното изкуство, придобиват умения за изграждане на собствени театрални мотиви, които им помагат да представят конфликтни ситуации и проблеми от ежедневието на младежите като театрални етюди.

След завършената серия от обучения младежите ще подготвят и представят пред публика компилация от театрални етюди на тема "Етнически младежки конфликти".

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)