Избрани Новини

Карлови Вари и Баден Баден ще помагат на Кюстендил

Ще работят за превръщането му в европейска СПА дестинация

Часове преди Втория годишен конгрес на  Българския съюз по балнеология и спа туризъм кметът на Кюстендил Петър Паунов посрещна  господин Петр Кулханек – кмет на град Карлови Вари, госпожа  Сигрун Ланг – Съветник на кмета на Баден Баден и господин Жуао Барбоса – маркетинг и ПР мениджър на Европейската спа асоциация и генерален секретар на Португалската спа асоциация. На срещата присъстваха и Сийка Кацарова – Заместник- председател на Българския съюз по балнеология и спа туризъм и член на борда на Европейската спа асоциация.

Кметът на Карлови Вари изрази своята готовност да помогне на  Кюстендил да възвърне славата си като балнео и спа курорт „Аз съм  впечатлен от голямото гостоприемство, градовете ни са почти еднакви като  големина и с уникални природни ресурси, като визираме минералните води.  И двата града имат еднаквата воля да развиват тези ресурси за лечение  на хората. В тези наши прилики виждам възможности за сътрудничество  между Карлови вари и Кюстендил. Предложих на кмета Паунов да си  сътрудничим в сферата на развитието на спа туризма. Искаме да помогнем  на Кюстендил да изпълни задачата си като се превърне в водеща спа  дестинация. И не мисля това да ми бъде последното посещение в  Кюстендил”, бяха думите на Петр Кулханек.
Маркетинг и ПР мениджъра на Европейската спа асоциация и Генерален  секретар на Португалската спа асоциация Жуао Барбоса определи Кюстендил  като град с бъдеще и потенциал за развитие на спа туризъм, който може да  се развива не само на национално, но и на международно ниво.
Съветникът на кмета на Баден Баден Сигрун Ланг определи кюстендилци  като щастливци „че може да развивате вашият град и да го направите по-привлекателен. Ние се чувстваме като едно голямо семейство с вас, тъй  като сме от градове с едно и също мислене по отношение на това, че може  да предлагаме на хората лечение и да развиваме курорти, които дължат  своето положение на природата и ресурсите. Това са места, където човек  иска да се върне отново”. 
„Чуждестраните ни гости са тук по  покана на Съюза по балнеология и СПА във връзка с втория ни конгрес,  който ще се проведе в Сандански. Ние бяхме поели ангажимент към Петър  Паунов активно да съдействаме Кюстендил да се развива като целогодишна  балнео, СПА и уелнес дестинация”, сподели Сийка Кацарова, заместник – председател на Българския съюз по балнеология и спа туризъм и член на  борда на Европейската спа асоциация.
„Днес имахме шанса да бъдем  скромни домакини на най-доброто в световния СПА туризъм здраве.  Изключителен комплимент е да бъдем с тези наши партньори, защото  подготвяхме много важни инициативи. Кюстендил има да се учи, радвам се,  че днес може да се учим от най-добрите”, завърши Петър Паунов, кмет на  Община Кюстендил.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)