Избрани Новини

Инспекцията по труда започна масирани проверки на болниците в Пиринско

До момента са проверени болниците в Гоце Делчев и Сандански

Инспекторите от дирекция „Инспекция по труда“ са започнали масирани проверки на болниците в област Благоевград от началото на месец май. До момента са проверени болниците в Гоце Делчев и Сандански, като проверките ще продължат до края на месец юни, и  тогава ще бъдат съобщени резултатите. Това сподели днес Петър Попадиин, директор на Инспекцията по труда в Благоевград,цитиран от E-79.com. „Най вече се обръща внимание на трудовите правоотношения, допълнителни трудови правоотношения, спазване на работно време, ползвани отпуски и почивки, въобще заетостта на персонала“, каза Петър Попадиин.

До края на юни ще бъдат засилени и проверките по строителните обекти и в частност по АМ „Струма“. „Дирекциите, на чиито територии се работи по магистралите, ежемесечно проверяват обектите и изпращат доклади за проверките в Главна дирекция“, допълни Петър Попадиин.

През месец април от дирекция „Инспекция по труда“ Благоевград са извършени 245 проверки. Констатирани са 869 нарушения, 500 от които във връзка с изискванията на закона за безопасни условия на труд. 20 са съставените актове, а влезлите в сила наказателни постановления и споразумения са на стойност 15 900 лв. Благодарение намесата на Инспекция по труда Благоевград са изплатени 84 831 лв. на работници, които поради една или друга причина не са получили навреме от работодателите си полагащото им се възнаграждение.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)