Избрани Новини

Шестгодишно момченце с натравяне влезе в реанимация

Изпило препарат за плевели

6-годишно момче се натрови с препарат за плевели и по спешност е прието в реанимация на благоевградска болница, информира struma.bg. Инцидентът станал през уикенда в симитлийското село Долно Осеново. Докато си играел със сестричката си, малкият палавник попаднал на отровната течност, която родителите му използвали за унищожаване на тревата в посевите. Детето отпило от препарата, но поради неприятния вкус веднага започнало да повръща. Незабавно родителите му го транспортирали до спешно отделение на благоевградската болница. Предприети се спешни реанимационни действия и момченцето е настанено за интензивно лечение.

Състоянието на детето е стабилно, оставено е под активно лекарско наблюдение предвид опасността от интоксикация на организма, съобщиха от МБАЛ - Благоевград. Няма опасност за живота му.

Това е вторият случай с натровен с препарат за плевели само за две седмици. В началото на май в реанимация бе приет и 20-годишен младеж от село Пастра, който бе погълнал от отровната течност и бе изпаднал в нестабилно състояние.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)