Трио "Евридика" гостува в Кюстендил

Ще изнесе концерт в 18.00 часа днес

Самостоятелен концерт на Вокално трио „Евридика"  ще се проведе в Кюстендил, съобщава dariknews. Това ще стане днес от 18:00 ч. в Синята зала на читалище „Братство 1869" гр. Кюстендил. Концертът е част от поредицата културни събития, провеждащи се в рамките на Седмата международна камерна музикална акадимия.
Трио "Евридика" е създадено в Нов български университет в началото на учебната 2010-2011г. по идея и под ръководството на доц. Георги Петков. Мария Александрова, Радостина Стефанова и Моника Божичкова са възпитанички и на НМУ „Любомир Пипков" гр. София, а по-късно студенти от департамент Музика на НБУ в класа по народно пеене на Нелка Петкова.

Триото е лауреат на осем Първи награди, номинация за ГРАН ПРИ, „Награда за най-оригинален стил в изпълнението"‚ присъдени от национални и международни конкурси. Като солови изпълнители певиците имат спечелени няколко десетки първи награди от фолклорни конкурси и надпявания. Триото е носител на Първа награда от Пирин фолк- 2014 в раздел вокални групи. Мария Александрова и Радостина Стефанова са Лауреати на I и II награда от VII Международен конкурс „Млади виртуози - 2011". Състава до този момент е изнесъл над 80 концерта в страната и чужбина. Репертоарът на триото включва стилови изпълнения на народни песни от почти всички големи фолклорни области на България, оригинални фолклорни образци и обработки на композиторите - Стефан Кънев, Петър Крумов, Кирил Стефанов, Николай Кауфман, Боян Нанков, Георги Петков и др.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен