Избрани Новини

„Зелени дни“ в София

София Лайф

20-05-2015, 16:27

Снимка:

zelenidni.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Театър под звездите в парка на Военната Академия

Музика под звездите

Театър, изложби, фолклорни танци и редица други забавления под звездите

Между 21 и 24 май пред Паметника на Съветската армия в София ще се състои шестият фестивал-изложение "Зелени дни", съобщиха организаторите.

Форумът на открито ще събере на едно място водещи производители на биосертифицирани храни и напитки, туристически сдружения, граждански инициативи, магазини за планинска и къмпинг екипировка, природозащитни организации и техните каузи, културни инициативи и спортове на открито.

Достъпът до фестивала е свободен, очакват се 10 000 посетители. Те ще могат да тестват натурална козметика, да опитат чисти земеделски и животински продукти. Туристическия си потенциал ще представят общините Габрово, Етрополе, Правец, Сатовча и Тетевен, както и общини от Средногорието.

В рамките на фестивала ще бъдат отбелязани два празника - Световният ден на биоразнообразието (22 май) и Деня на славянската писменост и култура (24 май).

По този повод организаторите са подготвили културна програма - карнавал, работилници, театър, концерти, фолклорни танци, изложби, споделяне на книги.

Във всеки от дните ще има спортни активности за малки и големи - велосъстезания за деца, йога, състезание по катерене.

Предвидени са лекции и презентации на екологични теми и кулинарни демонстрации.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов