Избрани Новини

"Мълчаливи предания” и "Алма Малер” тази вечер в "ТАРА-РА-БУМБИЯ”

Продължава театралният фестивал в Благоевград

„Мълчаливи предания” от Боян Иванов е визуален спектакъл на Държавен куклен театър- Варна по мотиви от българската митология. От 19.00 часа на голяма сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров” днес ще бъде разказана чрез средствата на танцовия театър и мултимедия историята за самодивата, на която млад мъж е отнел магическата сила, като открадва дрехата й и по този начин я превръща в обикновена жена.

Евгения Василева, Стоян Стоянов, Веселина Калчева, Боян Стоянов, Елза Клавел, Росен Радев, Диана Цолевска и Вера Стойкова ще пренесат зрителя в една мистична атмосфера.  Двете различни представи - за живот без правила и живот в реда на обществото и техните допирни точки и възможност или невъзможност да съществуват заедно без компромис, са темата, занимаваща създателите на спектакъла. Това са режисьорът Боян Иванов, хореограф Татяна Соколова, сценография и костюми Свила Величкова, видео среда и анимация Тодор Тодоров. Спектакълът е построен изцяло върху музиката на група „Irfan”, която е от малкото български представители на музикалното течение World Music с характерното смесване на музикални мотиви от националния фолклор с мотиви от световното музикално наследство.

„Алма Малер” ще ни представи от 21.00 часа Македонски народен театър и ПК „Арт- маркетинг” на Камерна сцена на ДТ „Никола Вапцаров”. Това е заглавието на втората книга на Сашо Димоски. Постановката е монодрама за две жени и симфоничен оркестър. В ролите влизат доайенът на македонската сцена Милица Стоянова и актрисата Звезда Ангеловска. Темата е вдъхновена от биографията на Алма Малер, съпруга на композитора Густав Малер. Режисурата и сценографията са на Васил Зафирчев, костюми Таня Кокев, музиката е авторската на Калиопи Букле, изпълнителен продуцент Верче Пецева. Музикалното оформление са съчетали Васил Зафирски и Сашо Димоски.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)