Избрани Новини

От ЮЗУ събират подписи за запазване на детско SOS селище

В селището в Дрен има 13 къщи с над 50 деца

Студенти от Югозападния университет в Благоевград събират подписка за запазване на детското SOS селище в радомирското село Дрен, съобщава БНТ. Те са против идеята децата да бъдат изведени и настанени в апартаменти в Перник и София. Студентите са посещавали няколко пъти селището по време на студентски практики и са убедени, че малките обитатели се чувстват добре в него.

Около 280 подписа са събрали досега студенти от специалността “Социална педагогика” в Югозападния университет. За запазване на детското селище в село Дрен са се подписали и техни преподаватели.

“Там цари едно спокойствие, няма усещане, че там има дечица, които не са с биологичните си родители, има сигурност, има защита, има подкрепа, има единност”, заяви студентката Веселина Шарланджиева.

“Обстановката ми харесва, много ми харесват и децата, начинът, по който те се включват там. Селото си ги приема”, каза Сузана Ерменкова.

В селището има 13 къщи с над 50 деца. Според студентите, ако причините за преместването са икономически, трябва да помогне и държавата, тъй като това са и нейни деца. Младите хора ще се опитат събраната подписка да стигне до Народното събрание, както и до други институции.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов