Избрани Новини

Непълнолетен инсценира отвличане, заради кражба от близък

Крими

11-05-2015, 17:13

Снимка:

снимка, cross

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

С решение на съда: Край на разходките с лодки по Ропотамо

"Отвлеченият" крадец излъгал баща си, но искал да върне присвоените вещи

Окръжен съд – Бургас даде ход на наказателно дело за отвличане и заплашване на непълнолетно момче. Обвиняеми по делото са Станислав Панайотов и Димитър Найденов. Според обвинителният акт в село Веселие Станислав Панайотов  и Димитър Найденов, отвлекли непълнолетно момче от същото село, управлявайки лек автомобил "Фолсфаген голф ", с който го извели извън селото. Там те се заканили в убийство му, изричайки думите „сега ще взема пистолета и ще го убием" и „сега ще изкарам пистолета да го убия".
Окръжен съд – Бургас допусна делото да протече по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимите се отказаха от разпита на един свидетел и изслушването на едно вещо лице, което е изготвило съдебно-техническа експертиза. Те дадоха съгласие, събраните в досъдебното производство показания и експертното заключение да бъдат приобщени към делото и ползвани от съда при постановяване на присъдата.
Днес в съдебната зала обвиняемите отказаха да дадат обяснения и заявиха, че ще направят това, след като бъдат разпитани всички остана свидетели и вещи лица. Пострадалото непълнолетно лице и неговият баща отказаха да бъдат конституирани като частни обвинители и граждански ищци. Те бяха разпитани от съдебния състав.
В своите показания бащата заяви, че се познава с двамата подсъдими и поддържа приятелски отношения от близо 30 години с тях, както и синът му е приятел със сина на единия подсъдим, и не бил отвличан и заплашван. Той доброволно се бил качил в колата на обвиняемия, за да му покаже, къде били скрити откраднати преди това от момчето вещи, които са принадлежали на Найденов. На около километър и половина от селото, близо до въпросното място детето се уплашило от тъмното. След като автомобилът спрял, то  скочило и побягнало към дома си. Той разказал на баща си, че е отвлечен, бит и заплашван. В този момент бащата под афект и употреба на алкохол се обадил на полицията, за да съобщи за отвличането. На следващия ден той разбрал, че първоначално е бил излъган от своя син за станалото. 
Така той обясни констатираното разминаване с показанията, дадени от него в досъдебното производство и днес. Пострадалият разказа, че докато си поправял колелото на улицата, са минали двамата подсъдими. Тогава Найденов го попитал, защо му е взел тонколоните и телевизора. Детето отговорило, че ще му покаже къде са и се  качило в колата. Останалите показания дадени от него потвърдиха казаното от баща му.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов