Избрани Новини

Представиха детски рисунки в рамките на Третата глобална седмица по пътна безопасност

10 от творбите бяха отличени

От днес, в Областна администрация Добрич, е подредена изложба на ученици от 5 добрички училища. На откриването на изложбата присъстваха Областният управител д-р Маргарита Новоселска, нейният заместник Йордан Йорданов, Жулиян Минев, н-к Сектор „Пътна полиция" при ОД на МВР Добрич и Нейчо Нейчев, н-к отдел „Образование“ в Община Добрич.

         Във връзка с отбелязването на Третата глобална седмица на пътната безопасност Областна администрация Добрич, Сектор „Пътна полиция" при ОД на МВР Добрич и Община град Добрич - отдел „Образование и култура", обявиха конкурс за рисунки на тема „Детската безопасност на пътя" за учениците от 1 до 8 клас на град Добрич. В конкурса взеха участие пет общински училища: ХГ „Св. Св. Кирил и Методий", СОУ „П. Р. Славейков", ОУ „Панайот Волов", ОУ „Йордан Йовков" и ОУ „Христо Ботев". Изложбата, подредена на първия етаж в сградата на Областна администрация, включва най-добрите 25 рисунки, като 10 от тях бяха отличени. Днес техните автори получиха награди – топки и комплекти за федербал и тенис, осигурени от Областния управител д-р Маргарита Новоселска.      

         Областният управител поздрави малките ученици, като им припомни да бъдат много внимателни на пътя и винаги да спазват правилата. Д-р Новоселска адмирира ангажимента и предприетите мерки от ОД на МВР - сектор "Пътна полиция" и от община Добрич, като активни участници в провеждането на ефективни мерки и тяхното популяризиране, за да се осигури действително по-добра защита на децата на пътя.

 

     Отличените ученици в конкурса, са:

● ЗОРНИЦА ЯНКОВА

ХГ „Св. Св. Кирил и Методий" - VI a клас

 

● ГЕОРГИ ПЕТРОВ

ХГ „Св. Св. Кирил и Методий" - VI б клас

 

● РАДИНА ДИМИТРОВА

СОУ „П. Р. Славейков" - V a клас

 

● ВЛАДИМИР СТОЙЧЕВ

СОУ „П. Р. Славейков" - VII a клас

 

● ДАНИЕЛ ШИБИЛЕВ

ОУ „Панайот Волов" - IV a клас

 

● ЛАРИСА АСЕНОВА

ОУ „Панайот Волов" - IV a клас

 

● НЕЛИНА ДЕМИРОВА

ОУ „Йордан Йовков" - V клас

 

● ФЕРДУН ФЕРДУН

ОУ „Йордан Йовков" - VIII клас

 

● ЛЪЧЕЗАР ПАНАЙОТОВ

ОУ „Христо Ботев" - V б клас

 

● МАРТИНА СТАНЧЕВА

ОУ „Христо Ботев" - V б клас

 Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)