Избрани Новини

Конкурсът "Благоевград през погледа на младия фотограф” започна

Провежда се за втора поредна година

Един от най-очакваните конкурси за ученици и студенти, които обичат фотографията – "Благоевград през погледа на младия фотограф” започна със събиране на фотографии.  Фотоконкурсът се провежда за втора поредна година под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

„Благоевград през погледа на младия фотограф” има за цел да разкрие красотата на града, както и интересни моменти от ежедневието на неговите жители и гости. Основната идеята на конкурса е да  бъде стимулирано и насърчено творческото общество от млади фотографи.

Желаещите да се включат в инициативата на община Благоевград и Сдружение на Благоевградските фотографи, трябва да изпратят своите снимки на адрес: fotokonkursblagoevgrad@gmail.com  или на сайта на Община Благоевград. Конкурсът се провежда в два раздела: „Пейзаж” и „Портрет”. Условията за участие са снимките, които се изпращат, да имат кратко описание къде е заснета и името на автора. Не се допуска участието на снимки, които не са декларирани, че са авторски и участвали във фотоконкурс. За да бъде допусната снимка в изложбата, тя трябва да отговаря на условията за качествен печат / формат  JPEG  с минимални размери  6 мегапиксела,  или приблизително 2000 на 3000 пиксела/.

Най-добрите фотографии ще бъдат  селектирани от жури на 29 май 2015г. В началото на месец юни ще бъдат връчени награди на отличените фотографии, които ще бъдат изложени по време на най-мащабното фотографско събитие – „Месец на фотографията”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)