Избрани Новини

Потрошиха спешния център в Гоце Делчев

Пияни младежи вилняха след запой и побой

Петима пияни младежи след запой и побой в дискотека “Gold night club” тази сутрин потрошиха входната врата и предното стъкло на Спешния център в Гоце Делчев, съобщи infomreja.bg.

Екшънът се разиграл около 4.30 часа. По предварителна информация тийнейджърите, вилнели в центъра за спешна медицинска помощ, са от хаджидимовското село Абланица. Сигналът е подаден на тел. 112 от началника д-р Илия Божиков. От полицията съобщиха, че по случая като извършител е задържан 27-годишен младеж от Абланица, който е разпознат от дежурните фелдшери и сестри като участник в погрома.

До инцидентът в Спешна помощ - Гоце Делчев се стигнало, след като охраната изхвърлила от дискотеката и била нападната от Юсеин Ч. и Балин. Х., които били в неадекватно състояние и нарушавали реда в нощното заведение. Битите младежи извикали медицински екип, за да получат своевременна здравна помощ след побоя. По-сериозно е бил пострадал единият от двамата младежи, който бил намерен пред дискотеката и с придружител бил закаран в Спешния център за преглед и оказване на медицинска помощ. Според разказа на дежурните въпросният младеж е бил закаран с линейка в центъра, но минути след като влязъл вътре, отказал да бъде прегледан и да му бъдат направени каквито и да са изследвания, след което си тръгнал. Така малко по-късно на място пристигнала цялата му компания от петима души да се поинтересува за състоянието му. Тъй като вратата на центъра била заключена, което е задължително при нощните дежурства, младежите, които също били в нетрезво състояние, започнали да блъскат, да викат и псуват и да са заканват, вследствие на което медиците се уплашили и сигнализирали за разиграващия се екшън пред вратите на центъра. ”Дежурните полицаи действаха светкавично и предотвратиха нахлуването на групата екзалтирали младежи през счупената врата и прозорец да се саморазправят с нас”, коментираха от Спешен център – Гоце Делчев. На смяна снощи са били две медицински сестри, фелдшер и лекар, които не крият, че са преживели истински стрес, а скандалът е нарушил ритъма им на работа. Запознати коментират, че двете момчета, потърсили спешна помощ, са се отказали от нея, защото са се страхували, че при евентуални изследвания и преглед ще бъде установено от медиците освен употреба на алкохол и консумирани различни по вид опиати и наркотични вещества, което личало и от вида им.

Срещу задържания за 24 часа в клетката на РУ - Гоце Делчев 27-годишен младеж от Абланица е образувано досъдебно производство за нанесените материални щети на центъра за спешна помощ. Вероятното наказание, което се очаква да му присъди Районен съд - Гоце Делчев, е да  заплати щетите и да възстанови потрошената врата и стъклото. Той ще бъде съден по Указа за борба с дребното хулиганство.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов