Избрани Новини

Вижте какви помощи получават слепите!

Общество

27-04-2015, 16:49

Снимка:

Фейсбук

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Изгнили ябълки и мляко с изтичащ срок на годност

"Това са помощи за незрящи от Съюза на слепите в България - невероятно здравословни ябълки в доволно количество - 4 кг. Помощите се отпускат на незрящи с пенсия по-малка от 210 лв. Майка ми е незряща и ще им пратя благодарствено писмо или ще им сготвя супа от ябълки !....а хората , милите са си ги мъкнали в торбите из цяла София....

Остатъка от помощите е франзели с топено сирене (полуфабрикат) с изтичащ срок на годност утре и две кисели млека с изтичащ срок на годност - днес . Прекрасния дар е получен днес!"

Това е написала във Фейсбук Анна Симова, чиято майка получила дарението в петък.

По инфрмация на регионалната организация на Съюза на слепите в София помощи за незрящи хора наистина са раздавани в петък от 10 до 16 ч. в базата на ПП "Успех-филтър" София, която се намира в ЖК "Люлин", на бул. "Европа". Дарението е от Хранителната банка при ССБ/РСО София и включва ябълки - 3 кг и бисквити, които са предоставени на всички включени в основния списък съюзни членове от РСО София. От местната организация предупредили хората, взели продуктите, че те са дарявани чрез Българска хранителна банка, имат ограничен срок на съхранение и са предназначени за бърза консумация!

От снимката към поста на Анна обаче става ясно, че ябълките не са били годни за консумация дори седмица преди да бъдат дарени на незрящите хора. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов