Избрани Новини

68 бона измъкнали за година от търновски старци ало измамниците

Крими

27-04-2015, 06:00

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хванаха телефонни измамници, пак са от Ветово

Сред мишените била и бабата на правосъдния министър

Оборот от около 68 000 лв за година си докарали телефонни измамници от доверчиви старци от Великотърновска област. Рекордната печалба на мошениците е от извършени над 20 престъпления, съобщи "Труд". Благодарение на криминалисти от Горна Оряховица имаше успешни акции срещу цели банди, които измъкват спестяванията на пенсионерите по познатите схеми с колетни пратки с ценни документи и спешни операции на близки.

Четири пъти повече са телефонните измами за първото тримесечие на тази година спрямо януари - март 2014 г. Изявите на мошениците от началото на 2015 г са 11 срещу 3 за същия период на предходната година. Според статистиката за последните 12 месеца са разкрити 9 злодеяния.

Един от разкритите случаи бе в Горна Оряховица, когато бе задържан измамник, който се опита да "ужили" бабата на правосъдния министър Христо Иванов. Злосторникът и поискал 1200 евро, за да освободи пратка от 5000 евро, уж от нейна приятелка. Йорданка Коева обаче не се хванала на лъжата и устроила клопка на мошеника. Преди борени дни пък бе спипана банда, която опита да спечели 2000 лв от две пенсионерки от лясковското село Джулюница.

Криминалистите от Горна Оряховица и Велико Търново искат подркепа от Министерството на вътрешните работи за създаването на спецотряд в борбата срещу телефонните измами. Униформените са сигурни, че ако получат съдействие, ще разбият мрежата от мошеници.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов