Избрани Новини

Над 200 преподаватели по немски език се срещнаха в Разлог

Темата на конференцията беше "Немски с всички сетива"

Повече от 200 учители и преподаватели по немски език се включиха в работата на конференцията по ДПНЕ, провела се в Разлог. Домакини през 2015 г. бяха ПГ по туризъм и хранителни технологии "Никола Стойчев" в Разлог и посолството на Конфедерация Швейцария, като в ролята на домакин училището разчиташе и получи и съдействието на община Разлог, откъдето любезно бяха предоставени материали за конференцията, автобус за посещението на старата църква в с. Добърско, организирано за директорите-гости на конференцията и транспорта за участниците в музикалната програма.
Темата на конференцията през тази година беше "Немски с всички сетива". Конференцията се очерта като една от най-успешните конференции и най-мащабната конференция от съществуването на дружеството. Мероприятието беше открито от певците на читалището в Разлог с ръководител г-жа Лачина, които вдигнаха на крака пълната зала. Гостите бяха поздравени от кмета на община Разлог инж. Герчев, посланика на посолството на Конфедерация Швейцария Н.П. г-н Денис Кнобел и заместник-посланика на австрийското посолство. Водещ на тържествената част беше директорът на ПГТХТ "Никола Стойчев" Галина Адамова.
Пленарният реферат, изнесен от д-р Марион Грейн от университета в гр. Майнц, Германия на тема "Най-нови разкрития от сферата на невробиологията" прикова вниманието на участниците и гостите. За първи път от 20 години гост на конференцията беше министърът на образованието проф. Танев, който също поднесе поздрави, а на следващия ден разговаря с присъстващите директори по проблемите на образованието.
В съботния ден участниците в конференцията се включиха в осем работни групи, ръководени от проф. Богдан Мирчев от Софийския университет, д-р Марион Грейн от университета в Майнц, Сорин Гюрумеску от румънското министерство на образованието, Йорг Каснер от посолството на Федерална Република Германия, Тобиас Фок от ПУ "Паисий Хилендарски", Кристоф Хмилус и Май Швебле от училището на германското посолство, Мирослав Петров от Гьоте-институт София. Конференцията приключи отново с пленарен реферат, този път изнесен от д-р Йорг Келер от Швейцария.
 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов