Избрани Новини

Близо 150 кутии контрабандни цигари иззеха при акция в Плевенско

Образувани са бързи производства по случаите

На 22 април за времето от 09:00 до 09:30 ч. в с. Бреница е проведена специализирана полицейска операция по линия "Акцизни стоки" от полицейски служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР - Плевен и Първо РУП – Плевен, за ограничаване разпространението на акцизни стоки без бандерол. В хода на операцията при извършена проверка в търговски обект - заведение, с продавач 42-годишен мъж от гр. Бяла Слатина е констатирано, че в обекта се съхраняват 22 бр. кутии с цигари без акцизен бандерол от различни марки. При извършена последваща проверка на лек автомобил, негова собственост, паркиран пред търговския обект, са установени още 100 бр. кутии цигари без бандерол. Лицето е заявило, че намерените в търговския обект и автомобила акцизни стоки са негови и ги е предал с протокол за доброволно предаване. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Кнежа. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 234 от НК.

В същия ден за времето от 09:00 до 11:30 часа в Плевен в хода на операцията e извършена проверка на търговски обекти и физически лица. С протокол за доброволно предаване 47-годишен мъж от Буковлък е предал 10 бр. кутии с цигари без акцизен бандерол. Предстои съставяне на АУАН по Закона за АДС.

Около 11.00 часа на 22 април при провеждане на операцията на територия, обслужвана от РУП – Червен бряг, е извършена проверка в магазин в с. Глава. В обекта собственост на едноличен търговец, с управител 55-годишен мъж от същото село, са намерени и предадени с протокол 14 бр. кутии цигари без български акцизен бандерол. По случая е образувана полицейска проверка за престъпление по чл.234 от НК. Работата продължават служители на РУП – Червен бряг, информират от полицията.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)