Избрани Новини

В Банско ще обсъждат стратегия за развитие на района

Ще разгледат изграждането на Лот 2

Областният  управител Бисер Михайлов ще участва в заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район, което ще се проведе днес и утре в Банско, съобщава БНР. Заседанието ще бъде под председателството на Областния управител на Перник и на него ще бъдат представени възможностите за финансиране на проекти на Висшите учебни заведения и за финансиране на проекти на бизнеса от Югозападния район. Ще се разглеждат и състоянието на горския фонд и изграждането на автомагистрала  „Струма“ - Лот 2, участък „Дупница –  Благоевград“.

На заседанието ще бъдат предприети мерки за разработване на Инвестиционна програма за целенасочено интегрирано  развитие на изоставащите райони в България, както и по отношение разработване на Стратегия за българското село.

В срещата ще вземат участие представители на Министерството на образованието и науката, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на икономиката, Агенция  „Пътна инфраструктура“, Областен  информационен център-София и други.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)