Избрани Новини

Мъжът, прегазил 6-годишното дете в Панагюрище, остава в ареста

В съдебната зала бяха майката, бащата, бабата и други близки роднини на убитото момченце

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста Цветан Пъков, който прегази и уби 6-годишно момченце на централна улица в Панагюрище. Съдът счете, че 44-годишният мъж има вероятност да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдия Ирина Джунева обяви, че Пъков е общественоопасен по отношение на Закона за движение по пътищата.

44-годишният Цветан Пъков е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на 6-годишния Петьо Гевечанов. На 14 април, момчето бе блъснато, докато карало велосипеда си от джип, шофиран от Цветан Пъков. Решението може да бъде обжалвано в установения срок пред Апелативен съд-Пловдив.

По време на делото в съдебната зала бяха майката, бащата, бабата и други близки роднини на убитото момченце. Те отказаха да разговарят с журналисти, но майката Десислава през цялото време стискаше снимка на убитото си дете, непосредствено пред погледа на съдията.

По-рано през деня стана ясно, че по заповед на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова е започнала проверка за неправомерни действия на служители на МВР, свързани с осуетяването на административно-наказателна и наказателна отговорност на шофьора, убил на 14 април 6-годишно момче в Панагюрище. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Комисията е ръководена от Дирекция "Инспекторат", а в състава й са включени и експерти от Главната дирекция "Национална полиция". Резултатите от проверката ще бъдат огласени след приключването й, добавят от МВР.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов