Избрани Новини

Арестуваха и пастрока на изнасиленото от вуйчото си момиче

Блудствал два пъти с детето

Прокуратурата пусна от ареста с мярка "подписка” вуйчото, който изнасили 13-годишната си племенница в дупнишкото село Яхиново. Н. Иванов бе задържан в РУП –  Дупница след сигнал за изнасилване на племенницата си. След разпит пред прокурор той е пуснат на свобода, тъй като няма опасност да избяга и да се укрие. Оказа се, че в ареста е и пастрокът на момичето. Говорителят на Окръжна прокуратура - Кюстендил Марияна Сиракова заяви, че с малолетното момиче са извършени блудствени действия на 2 пъти от пастрока на момичето П. Александров - веднъж на 24 март в Бобов дол, откъдето е той и на 12 април в с.Яхиново, община Дупница.

По време на следствието се установило, че мъжът, който живее на семейни с майката на 13-годишното момиче, което е ученичка в 7-ми клас, П. Александров е блудствал два пъти с малолетното дете. Първия път насилието е извършено в дома на пастрока в Бобов дол. В неделя, 12 април, първият ден на Великден, след като изкарали празника, около 22 часа пастрокът пак блудствал с малолетното момиче, след което вуйчо й я изнасилил, докато майката спяла в другата стая.

Срещу пастрока е повдигнато обвинение по чл. 149, ал. 5 от НК, грози го затвор от 5 до 20 години за извършеното престъпление – блудство. Той наскоро е излязъл от Бобовдолския затвор, след като излежал 9-годишна присъда. Тъй като е рецидивист, Окръжна прокуратура –  Кюстендил се занимава с неговия случай. Пастрокът е с постоянна мярка "задържане под стража” в дупнишкия арест. Преди да влезе в затвора, той е бил таксиметров шофьор в Бобов дол. Майката на насиленото момиче има още едно дете, което живее при баща си в Сандански след развода на родителите си. Хората от селото са настръхнали, готови да пребият и двамата насилници, потресени от гаврата с детето.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов