Избрани Новини

"Улпия Ескус" влиза в туристическия маршрут "По пътя на римските императори"

Мисия

15-04-2015, 15:37

Снимка:

plevenmuseum.dir.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обсъдиха възможностите за реставрация на резервата "Улпия ескус"

България и Румъния планират да създадат съвместен туристически информационен център в Китай

Български и румънски туроператори ще разработват общи културни маршрути, които ще предлагат на китайския пазар. Днес правителството одобри текста на протокол между туристическите министерства на България и Румъния за новите проекти.

С документа двете държави се ангажират да стимулират развитието на общи туристически продукти в областта на културно-историческия, балнео- и СПА, фестивалния и други видове туризъм. Целта е да се увеличи потенциалът за нарастващ туристопоток от трети пазари, включително и далечни, като се акцентира най-вече на Китай.

Един от вече подготвените продукти - "По пътя на римските императори", чертае трасето на два маршрута и цели интегрирането им в транснационални и трансгранични туристически услуги, в които основните притегателни елементи са културно-историческото наследство от Римската епоха и етнокултурата на региона. Проектът съдържа по пет обекта от всяка страна, избрани по одобрени от партньорите критерии – географска принадлежност към река Дунав, близост до населени места, пътни връзки, възможност за настаняване и хранене, туристически атракции, участие в маркетингови кампании. Включените български обекти са крепостта "Калето" – Белоградчик, старинният град "Улпия Ескус" – Плевен, античният военен лагер "Нове" – Свищов, античната крепост "Сексагинта Приста" – Русе, и Римската гробница – Силистра.

Предвижда се създаването на Българо-румънски туристически информационен център в Китай, който ще промотира общите продукти. Ще се обменят информация и експертни групи, което ще насърчава развитието на различните видове туризъм, ще се провеждат съвместни мероприятия за представянето на общия туристически потенциал.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов