Избрани Новини

Строят 15 нови детски градини

Мисия София

15-04-2015, 12:24

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обновяват пет детски градини по проект

Правят 16 нови детски градини и едно училище в София

13 от групите ще бъдат отворени още тази година

Освен детската градина в местност "Кръстова вада", в бюджета за 2015 година в раздел "Проектиране" е включено проектирането на 13 детски градини, които са с яслени и градински групи.

Това заяви заместник-кметът на Столична община Ирина Савина по време на представянето на проект за строителство на ново ОДЗ в местност „Кръстова вада“, предаде "Фокус".

Ирина Савина уточни, че тези 13 групи трябва да бъдат готови до края на годината и да бъдат поетапно включвани в проектобюджета за 2016-2017 година за изграждане. "Те се намират в различни райони на София. В програмата за проектиране, освен тази детска градина е включена и още една - детска градина в ж.к. "Манастирски ливади" - Изток, която трябва да е готова до края на годината", обясни Савина.

Тя добави, че в програмата за 2015 година за строителството на нови детски градини са включени 15 нови такива, като до края на тази година трябва да бъдат открити 8. "Те са в процес на изграждане, строителството се движи по план. От осемте детски градини, 2 са в ж.к. "Надежда", другата е в ж.к. "Овча купел", ОДЗ 61 в ж.к. "Слатина", ОДЗ 25 в район "Младост", ОДЗ 63 в кв. "Бенковски", в район Искър и в кв. „Кремиковци”. През 2015 година очакваме да стартира строителството на още 8 детски градини", каза още Ирина Савина.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов