Избрани Новини

Две пияндета оставиха деца без колелета

Алкохолиците продали детските велосипеди в ромската махала за сумата от 30 лева

Варненският районен съд осъди двама крадци на велосипеди. В процедура на съкратено съдебно следствие, двамата получиха различни наказания. 50-годишният В. Янев бе осъден условно на 6 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. 39-годишният Д. Драганов, който е извършил деянието при условията на опасен рецидив, бе осъден на 1 година затвор при първоначален строг режим. Установено е, че двамата подсъдими страдат от синдром на зависимост към алкохола.

Самата кражба е извършена на 19 юли 2013 г. от подземно ниво на паркинг във варненски мол. Мъжете забелязали две малолетни момчета да оставят велосипедите си, без да ги заключват, на специално разположената стойка за колелета на паркинга. Те веднага се възползвали от ситуацията, качили се на чуждите велосипеди и незабавно напуснали търговския комплекс. Веднага след това срещу сума от 30 лева те продали двете колелета на случайни лица в ромската махала.

Имуществото е оценено на общата стойност 226 лв. След подаден сигнал до полицията и охраната на мола, извършителите били установени и разпознати по записи от видео-охранителните камери.
Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)