Избрани Новини

Моторист без книжка пострада заради куче

Кола влезе в насрещното и нацели камион

Моторист и спътничката му пострадаха при пътен инцидент вчера в Асеновград. Сигналът е подаден в полицията към 14 часа. Според първоначалната информация, на ул. "Цар Иван Асен ІІ" мотоциклет "Риверо" се движил с несъобразена скорост и блъснал внезапно изскочило куче на пътното платно. В резултат на удара, на земята паднали водачът Х.А. /29 г./ и 22-годишно момиче, което се возило на мотора. Двамата асеновградчани са били прегледани в болница в Пловдив и освободени за домашно лечение. Мъжът е тестван за алкохол с дрегер, резултатът е отрицателен. Оказало се обаче, че управлявал мотора без да има необходимата квалификация. Произшествието е отработено по административен ред от служители на РУ Асеновград.

Четирима души, сред които и тийнейджърка, са без сериозни наранявания след сблъсък между два автомобила вчера. Произшествието настъпило около 11.30 часа на пътя между Пловдив и Скутаре. Лек автомобил "Мицубиши", управляван от М.М. /58 г./, предприел изпреварване и навлязъл в лентата за насрещно движение, където се блъснал с товарен автомобил "Фолксваген". В болница били прегледани 51-годишният водач на втората кола и пътнички на 16 и 50 години. След преглед тримата са освободени за домашно лечение. На М.М., който отказал хоспитализация, е взета кръвна проба за алкохол. Всички участници в катастрофата са от Пловдив.

Неправоспособен шофьор предизвика катастрофа вчера в жк "Тракия" в Пловдив. Около 13 часа, поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол, лек автомобил "БМВ" навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал лек автомобил "Пежо" с 50-годишен водач от Стара Загора. "БМВ"-то управлявал неправоспособният Д.Р. /20 г./ от Пловдив, чиято алкохолна проба отчела наличието на 0,99 промил. Резултатът на другия участник е отрицателна. Двамата водачи и 19-годишен спътник на Д.Р. били откарани в болница и след преглед са освободени за домашно лечение.

Двама шофьори предизвикаха катастрофи заради движение с несъобразена скорост вчера в Пловдив. Първото произшествие настъпило около 17.40 часа на моста над река Марица на бул. "Руски". Лек автомобил "Пежо" излязъл вляво извън пътя, блъснал се последователно в заградителна мантинела и електрически стълб, след което се врязал в парапета на съоръжението. На водача С.С. /25 г./ от града е взета кръвна проба за алкохол. След преглед той е освободен за домашно лечение. Три часа по-късно на бул. "Менделеев", при преминаване от средна в лява лента, пловдивчанинът Е.А. /30 г./ загубил контрол над лекия си автомобил "Фолксваген" и се блъснал в дърво на разделителната ивица. В резултат на това колата се преобърнала и ударила изчакващите на червен светофар лек автомобил "Сеат" и джип "Гранд Чероки". Медицинска помощ е оказана на място на Е.А., чиято алкохолна проба е отрицателна. И двата пътни инцидента са отработени по административен ред от служители на сектор "Пътна полиция".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов