Избрани Новини

Злоупотреба с великденски яйца или диета водят до алергични реакции

Животът

11-04-2015, 11:09

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Не пропускайте редом с агнешкото да сложите на трапезата зелена салата, репички, спанак

"Злоупотребата с великденските яйца може да доведе до алергична реакция на тялото. Това може да се дължи на некачествена боя, която е използвана за боядисването на яйцата". Това каза диетологът Грета Узунова, цитирана от "Фокус".

''Важно е великденските яйца да бъдат пресни. Не е хубаво те да бъдат съхранявани извън хладилника повече от 1-2 дни. Дори след като са боядисани е добре те да бъдат съхранявани на хладно'', добави Узунова.

Традицията на празника изисква на трапезата да присъства агнешко месо. По думите на Узунова, то съдържа много полезни вещества. Ако сложеното на трапезата агне е добре отглеждано и хранено, то ще предостави на организма ни дори още по-качествени вещества. На празничната трапеза трябва да присъстват и зелени продукти. Такива са спанакът, пресният лук, зелената салата и репичките например.

''Всички тези съчетания на въглехидратите от месото с полезните вещества на зеленчуците са много полезни за нас, особено след дългия Великденски пост'', допълни още Грета Узунова.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)