Избрани Новини

В Левски се подготвят за Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки”

При голям брой участници ще се организира и втори фестивален ден

В град Левски ще се проведе ежегодния Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки” в началото на месец май. Организатори на събитието са Община Левски и НЧ „Георги Парцалев“, съобщиха от местното управление.

Фестивалът има състезателен характер и цел да издири, съхрани и популяризира фолклорното ни наследство и в частност на северняшката фолклорна област, да стимулира културните и образователни институции при работа с различни възрастови групи в областта на песента, танца и музиката.

Участие във фестивала могат да вземат всички групи, състави, оркестри, ансамбли, индивидуални изпълнители в областта на българския фолклор. Възрастови ограничения за участие няма. Възрастта е от значение само в конкурсната програма и при оценяването.

Официалното откриване ще започне на 1-ви май от 10:00 часа на сцената пред Общината. При голям брой участници ще се организира и втори фестивален ден на 2-ри май.

Заявки за участие се подават по електронен път на obr_levski@mail.bg или на хартиен носител на адрес: Община Левски, бул. „България” № 58, 5900 гр. Левски, Област Плевен. Повече информация може да се открие на официалния сайт на Община Левски.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов