Избрани Новини

Тони е с детска церебрална парализа и има нужда от помощ

Животът

06-04-2015, 23:10

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Нужни са 105 хил. евро за лечението

Антонио Антонов е на 15 години и има поставена диагноза детска церебрална парализа от съвсем мъничък. Случаят му е одобрен от Научноизследователския институт по детска онкология и хематология в Москва за присаждане на стволови клетки. Сумата, която е необходима, обаче е непосилна за семейството му, което прави всичко възможно да помогне на детето си.

За присаждане на стволови клетки на страдащото от церебрална парализа момче са необходими 105 хиляди евро. От Фонда за лечение на деца в чужбина са отхвърлили искането на родителите на Антонио за финансиране на процедурата в Москва. Мотив за отказа е, че този вид лечение се счита все още за експериментално. Краен срок за събиране на парите няма, но колкото по-рано се направи процедурата, толкова по-добре.

Вече и във Фейсбук е създадена страница "Благотворителна кампания за Антонио", където са публикувани данни за момчето, диагнозата му и предложението за лечение със стволови клетки.

Благотворителната кампания за набиране средства, за лечението на 15-годишния ученик от Професионалната гимназия по транспорт в Плевен Антонио Николаев Антонов, продължава. В нея вече се включи община Плевен, която организира концерт с участието на Любо Киров, Петя Буюклиева, Тоника Домини, Били Хлапето, Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев", възпитаници на НУИ "П. Пипков", балет "Венда", ученици на Анелия Дечева. От тази и други инициативи в помощ на Тони са събрани 45 000 лв. Основната част от необходимите пари все още не е събрана. Помощта оказаха и BMW-България Клуб и Математическа гимназия в Плевен.

Всички съпричастни към лечението на 15-годишния Антонио могат да преведат средства по сметка:

Антонио Антонов
Уникредит Булбанк гр. Плевен
BIC UNCRBGSF
BG22 UNCR 7527 1045 7125 18.

За контакт: Николай Антонов - баща на Антонио, тел.: 0888 044 971
обл. Плевен, община Долна Митрополия, с. Горна Митрополия, ул. Ал. Стамболийски №33



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов