Избрани Новини

Осъдиха убиеца на Хюлия на 13 години затвор, ще лежи 11

Родителите на момичето и прокуратурата ще обжалват присъдата

Варненският окръжен съд призна вината на Иван Тодоров за убийството на Хюлия Маджар от Белоградец, извършено на 2 януари миналата година умишлено, по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

Първата съдебна инстанция присъди 20 години "лишаване от свобода" за подсъдимия, но заради привилегията на процедурата "съкратено съдебна следствие", от която Тодоров се възползва, наказанието му беше редуцирано до 13 години и 4 месеца затвор при първоначален строг режим. Освен това ще му бъде признат и престоят в затвора от 24 март 2014-та, както и пребиваването в Кралство Холандия от 6 януари 2014 г. Така на практика присъдата, която Иван трябва да изтърпи става около 11 години.

Общо 300 000 лева е обезщетението, което Тодоров трябва да заплати на родителите на убитото момиче за причинените им неимуществени вреди. 12 000 лева е държавната такса върху уважения граждански иск, а 8000 лева са разноските на семейството на Хюлия, които също са присъдени на Тодоров. Близо 12 000 лева пък са разноските по делото, които подсъдимия дължи на държавата. След произнасяне на съдебния акт адвокатите на семейството на Хюлия Маджар заявиха, че ще обжалват присъдата. Тя ще бъде протестирана и от Варненска окръжна прокуратура. Страните могат да направят това в 14 дневен срок пред Варненския апелативен съд. С нарочно определение ВОС потвърди и най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо Иван Тодоров, който остава в ареста.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов