Избрани Новини

Майки и бебета слушат опера в Пловдив

Музикалните програми за деца продължават до края на април

"Музика за мъници” е новият проект на Държавна oпера- Пловдив, насочен към най-малките деца, информира dariknews. Организират се активни музикални занимания за бебета и деца с придружители. Заниманията се основават на изключително тясната връзка в тази възраст с близките и най-вече с майката. Използвайки естественият стремеж към подражание, музикален педагог поставя задачи, които майките изпълняват, а децата имитират според възможностите и желанието си.

Децата в тази възраст са изключително активни и от тях не се очаква да стоят мирни на едно място. Музикалните  дейности ще се провеждат в разнообразни игрови форми – пеят се песни, танцува се, свири се с детски музикални инструменти, слуша се подходяща симфонична музика.

Заниманията ще се провеждат в стаята на Госпожа Опера на четвъртия етаж на Дома на културата. Продължителността е около един час. Мъниците може да са придружавани от мама, татко, баба, дядо или друг роднина. За децата от 4 до 10 годишна възраст са подходящи заниманията с Госпожа Опера. Музикалните програми за деца започват от 10 часа днес и продължават до края на април.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов