Избрани Новини

Мъж загина при опит за кражба на проводници от електрически стълб

Крими

03-04-2015, 17:25

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Инцидентът е станал в близост до село Гуцал, община Самоков

Мъж e загинал, докато е правил опит да открадне проводници под напрежение. Служители на компанията ЧЕЗ са били сигнализирани от полицията за открито тяло със следи от тежки изгаряния до електрически стълб.

Инцидентът е станал в близост до село Гуцал, община Самоков.

Служителите на ЧЕЗ са установили, че мъжът се е качил на стълба и е направил опит да открадне проводници под напрежение.

През последните години кражбите и увреждането на национални инфраструктурни обекти нанасят щети за милиони левове на редица ютилити, комуникационни и транспортни компании и икономиката на страната като цяло, заявяват от компанията.

Кражбите обаче се превръщат и във все по-голяма заплаха за сигурността и безопасността на българските граждани и застрашават човешки животи – както на извършителите на посегателствата, така и на невинни хора.

ЧЕЗ противодейства според възможностите си на кражбите на съоръженията от електроенергийната инфраструктура.

За да се постигнат обаче желаните резултати, са необходими законодателни промени, по-строги наказателни мерки и по-стриктен контрол от страна на компетентните органи.

ЧЕЗ за пореден път призовава посегателствата над елементи от инфраструктурата да бъдат третирани като престъпления срещу националната сигурност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов