Избрани Новини

Водопроводната мрежа в Дамяница, Ново Делчево и Стожа е вече наред

Реконструкциятата е на стойност над 3 млн. лв.

През лятото на миналата година кметът на община Сандански Андон Тотев даде старт на строително-монтажните дейности по проект "Реконструкция на водопроводната мрежа на територията на община Сандански” на стойност над 3 млн. лв. Тя се извършва на територията на селата Ново Делчево, Дамяница и Стожа. По време на изпълнение на проекта бе развалена асфалтовата настилка, бяха направени изкопи, за да бъдат положени и монтирани водопроводите. В рамките на инфраструктурния проект бе подменена водопроводната мрежа на трите села с полиетиленови тръби с висока плътност в съответствие със съвременните норми и стандарти. При полагането на тръбите, както и при тяхната заварка, са спазени всички изисквания и технологии.

Самата реконструирана водопроводна мрежа премина през 72 часови проби и бе изпитана чрез допълнителни текстове. Последната стъпка до пълното финализиране е в процес на изпълнение, а именно възстановяване на асфалтовата настилка.

С приключването и на този проект ще се намалят водните загуби в разпределителната мрежа и ще се  снабдят селата с достатъчно количество вода с добро качество.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов