Избрани Новини

Автокрадци подкупват полицаи с 1000 евро

Униформените задържали наглите столичани

Трима мъже, предложили подкуп на полицаи, са задържани в столичното Пето районно управление, съобщиха от МВР.

Призори на 2 април на столичния бул.”Мария Луиза” автопатрул на Пето районно управление забелязал трима мъже в паркиран на булеварда автомобил, чието поведение било твърде подозрително. В хода на предприетата от униформените проверка, в колата и у мъжете те намерили вещи и предмети, които се използват за противозаконно отнемане на автомобили, както и огнестрелно оръжие.

Установена била самоличността на тримата Ц.К./31г./- криминално проявен за противозаконно отнемане на моторно превозно средство, А.Б./30г./ - с регистрации в полицията за кражби и С.Х./37г./ - тримата от София.

За да спрат последствията по закон, тримата мъже веднага опитали да подкупят полицаите, като започнали с предложението от 1000 евро, а след категоричния отказ продължили да вдигат сумата за подкуп.

Последвало задържането на Ц.К., А.Б. и С.Х., а по случая било образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийска градска прокуратура на Ц.К. и А.Б. са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл.304 от НК. На двамата е наложена мярка за неотклонение, като за Ц.К е „задържане под стража“, а за А.Б. – „подписка“. С.Х. е разпитан в качеството на свидетел и освободен.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)