Избрани Новини

Кюстендил и Карлово на протест срещу претенциите на Мюфтийството

Той е под надслов "Не на провокациите и посегателствата върху историята на България"

Жителите на Кюстендил и Карлово организират протест днес в 11,00 часа пред сградата на Съдебна палата в  София под надслов "Не на провокациите и посегателствата върху историята на България".
"Двата града заедно обединяват усилията си срещу провокативните намерения на Мюсюлманското вероизповедание, в лицето на Главно мюфтийство, да придобият собственост върху джамиите "Ахмед бей", "Фетих Мехмед", "Куршум джамия", както и десетки други имоти, представляващи неразделна част от културно – историческо наследство на България" , се казва в съобщение на общинска администрация Кюстендил.
За 11.30 часа е насрочено поредното заседание на Софийски апелативен съд по жалбата на мюсюлманското сунитско-ханефитско изповедание, оглавявано от Недим Генджев, което оспорва легитимността на Главно мюфтийство и претендира да бъде собственик на  редица имоти в България.
"Развитието на този процес оказва пряко влияние върху всички останали съдебни дела за собственост върху джамии, музеи и други имоти, за които безсрамно претендира Главно мюфтийство. То си позволява неоснователно да съди държавата и общините, като по-голямата част от делата са спрени до произнасянето на Софийски апелативен съд.", коментират още от общинска администрация, цитирани от Фокус.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден