Избрани Новини

Кюстендил и Карлово на протест срещу претенциите на Мюфтийството

Той е под надслов "Не на провокациите и посегателствата върху историята на България"

Жителите на Кюстендил и Карлово организират протест днес в 11,00 часа пред сградата на Съдебна палата в  София под надслов "Не на провокациите и посегателствата върху историята на България".
"Двата града заедно обединяват усилията си срещу провокативните намерения на Мюсюлманското вероизповедание, в лицето на Главно мюфтийство, да придобият собственост върху джамиите "Ахмед бей", "Фетих Мехмед", "Куршум джамия", както и десетки други имоти, представляващи неразделна част от културно – историческо наследство на България" , се казва в съобщение на общинска администрация Кюстендил.
За 11.30 часа е насрочено поредното заседание на Софийски апелативен съд по жалбата на мюсюлманското сунитско-ханефитско изповедание, оглавявано от Недим Генджев, което оспорва легитимността на Главно мюфтийство и претендира да бъде собственик на  редица имоти в България.
"Развитието на този процес оказва пряко влияние върху всички останали съдебни дела за собственост върху джамии, музеи и други имоти, за които безсрамно претендира Главно мюфтийство. То си позволява неоснователно да съди държавата и общините, като по-голямата част от делата са спрени до произнасянето на Софийски апелативен съд.", коментират още от общинска администрация, цитирани от Фокус.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов