Избрани Новини

Цветан Василев готов да говори в комисията за КТБ

Предложението е изпратено от Адв. дружество Менко Менков до Десислава Атанасова

Цветан Василев заяви готовност да говори пред временната парламентарна комисия, която проучва обстоятелствата около фалита на КТБ. Това става ясно от съобщение на Адвокатско дружество Менко Менков до председателя на комисията Десислава Атанасова, съобщи БиТиВи.

Дружеството представлява фирмата „Бромак” ЕООД, която е мажоритарен собственик на КТБ. Едноличен собственик на „Бромак” е банкерът Цветан Василев.

До комисията е внесен сигнал с приложени молби и предходни сигнали на „Бромак” до институции и ведомства, имащи законови правомощия по случая „КТБ”, както и материали от медии. Документите се отнасят до действия и бездействия на адресатите им, съответно институции и ведомства в България, относно случая „КТБ”, които институции и ведомства имат законови правомощия да упражняват надзорни функции по отношение на дейността на банковата система и спазването на законите в България (БНБ, Министерски съвет, Министри, Прокуратура, Комисия за установяване и предотвратяване конфликт на интереси и други), се посочва още в съобщението на адвокатското дружество.

„Със сигнала е потвърдена готовността и волята на едноличния собственик на капитала на „Бромак” ЕООД – господин Цветан Василев, да бъде изслушан от комисията", се казва още в съобщението на адвокатското дружество, цитирано от БГНЕС.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов