Избрани Новини

Емил Костадинов: В ЦСКА никой не ме е учил да съм втори

"На "Армията" трябва да дойдат хора които да изчистят всички дългове, а не на парче"

Юношата и бивш голям играч на ЦСКА Емил Костадинов в момента е отговорник за младежкият национален отбор и юношеските формации  към БФС. Екзекутора на "петлите" даде специално интервю за нашата медия, в което говори за тежкото финансово положение на ЦСКА, за новите треньори на отбора Галин Иванов  и Владо Манчев. За евентуалното завръщане на Стойчо Младенов като спортен директор какъвто пост имаше  през годините и самия Костадинов в ЦСКА. За мажоритарния собственик Александър Томов, както и акционерите Манджуков и Инджов. За отминалия мач между България и Италия и за това дали на вратата е трябвало да пази Владо Стоянов вместо Ники Михайлов.

 

- Как смятате,че ще се оправи тежкото финансово положение в ЦСКА?

- Още преди две години казвах, че трябва да дойде собственик или собственици които да не решават проблемите на парче, сезон за сезон или година за година. А да се ангажират да изчистят за такъв период какъвто е нужен, всички, абсолютно всички дългове. Дори ако трябва този процес да трае от три до пет години. Иска ми се да вярвам,че ще дойдат такива собственици в ЦСКА които да направят това нещо и клубът да се върне към корените си. Постепенно да се изгради базата на Панчарево за да може пак да привличаме талантливи юноши. Защото сега има отлив тъй като децата които искат да дойдат в ЦСКА няма къде да провеждат нормални занимания.

 

- А модернизирането на "Армията"?

- Аз съм оптимист за стадиона. Вече се направиха три помощни терена. Значи нещо ново е изградено. Постепенно може да се оправят и трибуните.  В много страни в Западна Европа се прави така. Стадионите се реконструират в движение. След като там е така и при нас на "Армията" може да се действа по същия начин.  И отново да играем на нашия стадион мачове от европейските клубни турнири.

 

- Знаете, че Стойчо Младенов си подаде оставката като старши треньор защото според него бил заставен да става първи. Как ще коментирате тази причина за неговата оставка?

- В ЦСКА никой не ме е учил да съм втори. Стойчо Младенов прекрасно знае,че всяко друго място извън първото е провал за "армейците". А и той след като успя през есента в тежкото състояние в което се намира ЦСКА да направи състав който бе водач  в класирането не разбирам защо тогава си подава оставката след като му казват да стане шампион.

 

- Какво ви е мнението за новите треньори на отбора Галин Иванов и Владо Манчев?

- Положително. И двамата знаят отвътре какво е ЦСКА. Владо от скоро е треньор на децата. А Галин вече осем години се занимава в ДЮШ на ЦСКА. Има отлични резултати и постижения. Но и на двамата ще им бъде тежко защото е едно в юношеските формации, а друго в мъжкия отбор. Още повече,че те взимат състав който не са го правили те. Смятам обаче,че ще внесат нужната мотивация и отборът ще играе на предела на възможностите си.

 

- Първият техен мач е дербито на "А" група в Разград. Как виждате изхода от този двубой?

- По принцип когато един отбор има нов треньор винаги има една еуфория в играчите и желание да се покажат заради новите си треньори. Надявам се,че може да вземем равен или защо не и победа в Разград. И по този начин битката за първото място ще продължава да е валидна докрай.

 

-  Александър Томов наскоро каза,че има вариант Стойчо Младенов да се върне в ЦСКА като спортен директор до края на сезона. Вие като бивш спортен директор на "армейците" какво ще кажете?

- Ами първата работа на спортния директор е да посочи треньори. След като вече има обявени треньори до края на сезона тази задача отпада.

 

- Какво остава тогава?

- Един спортен директор трябва да следи постоянно всички формации в ЦСКА. Да се правят неща за базата. Сега ЦСКА има огромна нужда да се насочат усилията в тази насока за да имаме отново люпилнята на таланти каквато бе доскоро Панчарево.

 

- Няколко думи за мача с Италия. Не изпуснахме ли италианците които играха слабо и бяха без играчи като Пирло и Буфон?

- Какво значи да сме изпуснали италианците. Когато и България да направи равен с Италия е голям успех. Това е Италия. Световна сила. Дали е без Буфон или Пирло няма значение. Ние сме малка страна и за мен тези поредни равни мача  срещу Италия в София в продължение на седем години са си сериозен успех.

 

- На вратата Владо Стоянов или Ники Михайлов?

- А, аз не разбирам от вратари. Има си треньори на националния отбор които решават и носят отговорност кой да бъде пуснат в даден мач.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов