Избрани Новини

Деца рисуват яйца

За втора поредна година в Музея за история на София се проведе Великденско ателие за деца

От 27 до 30 март за втора поредна година в Музея за история на София се проведе Великденско ателие за деца. Заниманията бяха полезни и забавни за малчуганите. Те научиха повече за Великден, а след това им бе предоставена възможността да проявят креативност, като изработят различни декорации и украси, свързани с празника, предаде БНР.

Към децата нямаше някакви изисквания, важното беше максимално да развихрят въображението си. Те сътвориха невероятно красиви кошнички за яйца, украшения за стена от дунапрен, шарени великденски яйца от хартия, картички и венци, които отнесоха у дома, за да украсят в празничните дни.

„Миналата година боядисвахме яйца по традиционни техники, тази година заложихме на великденска декорация: как да направим дома си по-красив за празника, как да развием практическите възможности на дечицата, за да направят сами украса за дома си. Паралелно с това им обясняваме какви са традициите за Великден, защо празнуваме, какво означава той за православните християни”, каза Ерина Кръстева, главен експерт връзки с обществеността на музея.

Материалите за работа бяха осигурени от Музея за история на София, а ментори и родители с усмивка следяха детските занимания. Следващата инициатива с деца, която музеят ще организира, е забавен, но и образователен курс за ученици от първи до пети клас през лятната им ваканция. Той ще се проведе през целия месец юни.

„Програмата включва различни видове занимания с археология, българска история, архитектура, рисуване, различни видове игри, упражнения и обиколки из София. Сутрин започваме с най-веселите игри, за да бъдат дечицата щастливи през целия ден”, заяви още Кръстева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов